Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Κοινό Τηνίων: πρόγραμμα "ΠΙΙΕΤ"

Pieet
Στην προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση, το 2014, το Κοινό Τηνίων, δεν είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του κάτι σχετικό με την λειτουργία του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Όχι γιατί θεωρούσαμε ότι είναι ταμπού, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι είναι θωρακισμένο από την διαθήκη των κτητόρων, με θεματοφύλακες ολόκληρο τον τηνιακό λαό. Θεωρούσαμε επίσης ότι έπρεπε να μείνει μακριά από πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις.
Όμως κάναμε λάθος.
Ξένα με την Τήνο συμφέροντα μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες και υποκινητές τους, αλλοίωσαν, προσωρινά ευτυχώς, την εδώ και διακόσια χρόνια βούληση των κτητόρων του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
Το Κοινό Τηνίων, πρώτο από όλους, ανέδειξε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με την αλλαγή του νόμου και την διαμειφθείσα ανταρσία.

Συμμετείχε με τους περισσότερους Τηνιακούς στον αγώνα για την αποκατάσταση της κανονικότητας. Τόσο μέσα στο ΔΣ και στην συντονιστική επιτροπή αγώνα, όσο και όπου αλλού χρειάστηκε.
Το Κοινό Τηνιων θεωρεί ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. θα πρέπει να είναι αυτόνομο νομικό πρόσωπο, χωρίς την εμπλοκή στην διοίκησή του τόσο της εκκλησίας όσο και του δήμου. Πρέπει να αφεθεί ελεύθερα να επιτελέσει το θρησκευτικό και κοινωνικό του ρόλο.
Για να επιτευχτεί αυτό θα πρέπει, η διοίκηση του, να αποδεσμευτεί από μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα.
Με ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, εκκλησίας, δήμου και πολιτείας και με ελάχιστη βάση τη διαθήκη των κτητόρων πρέπει να θεσμοθετηθούν αλλαγές στον τρόπο εκλογής της διοικούσας επιτροπής.
Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
  • Η διοικούσα του επιτροπή να είναι ενδεκαμελής. Να εκλέγεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μετά από καθολική ψηφοφορία των τηνιακών ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως δόγματος. Η ψηφοφορία να γίνεται τον Δεκέμβρη κάθε τέσσερα χρόνια.
  • Συμμέτοχη στην διοικούσα επιτροπή να έχει ο εκάστοτε μητροπολίτης ως δωδέκατο μέλος, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
  • Να θεσμοθετηθεί περιορισμός της δυνατότητας εκλογής του ίδιου προσώπου σε δυο θητείες. Να αποκτάται η δυνατότητα επανεκλογής μετά από 8 χρόνια.
  • Να υπάρχει διαφάνεια στις αποφάσεις τις διοικούσας επιτροπής, με ανοικτές συνεδριάσεις, αναλυτικό προϋπολογισμό και απολογισμό έργου και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου