Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Διακομιδές ασθενών: ποιος φέρει την ευθύνη.


Στις 2 Φεβρουαρίου το Ξάνεμο με τίτλο "Διακομιδές ασθενών.." και υπότιτλο "Ποιος παίζει με τις ζωές μας", ασχολήθηκε με το τεράστιο θέμα των διακομιδών, από την Τήνο προς την Σύρο κατά κύριο λόγο. 
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της 8ης Μαρτίου,  μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βιδάλη, υιοθετήθηκε ομόφωνα  ψήφισμα που ζητούσε "την διερεύνηση της υπόθεσης" και  εξουσιοδοτούσε τον δήμαρχο Τήνου "να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τον σκοπό αυτό.
Σήμερα, 17η Μάη, τέσσερις συμπατριώτες μας με προβλήματα υγείας έπρεπε να μεταφερθούν επειγόντως σε νοσοκομεία των Αθηνών και της Σύρου.
 Τα περιστατικά, δυο με αιμορραγίες μετά από τραυματισμό, που έπρεπε να πάνε στην Αθήνα, ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και ένα με εγκεφαλικό, περίμενα από τρεις (3) ως πέντε (5) ώρες το "Kυρίαρχος ΙV" να έρθει από την Νάξο, να πάει πρώτα τα δυο περιστατικά στην Μύκονο να φύγουν για την Αθήνα αεροπορικώς και μετά να πάει τα αλλά δύο στην Σύρο.
Την ίδια στιγμή, το «Νήσος Τήνος» που τρεις τέσσερις μέρες πριν, με δυσμενέστατες συνθήκες επιτυχώς έσωσε ένα τουριστικό σκάφος που κινδύνευε, περίμενε,  αξιόπλοο και ετοιμότατο, εντολή να μεταφέρει  αυτό τους συμπατριώτες μας.

Η εντολή δεν δόθηκε ποτέ.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις, δεν έχουμε εικόνα για πορεία της υγείας των συμπατριωτών μας, Κάποιοι ίσως να μην έχουν πάει στο νοσοκομείο,  
Ευχόμαστε τα καλύτερα για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, 
Τι θα συμβεί όμως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά; 
Θα συνεχίσει για κάποιους να "είναι Παρασκευή";
Πότε επιτέλους θα αναζητηθούν ευθύνες και πιθανά ενδεχόμενος δόλος; 

Για το Ξάνεμο
Παναγιώτης Αλικάρης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου