Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Κοινό Τηνίων: "πρόγραμμα Αθλητισμός"

Running
Οι τελευταίες επιτυχίες των ομάδων μας, δείχνουν ότι όπου υπάρχει υποδομή η Τήνος πάει μπροστά. Βασική επιδίωξη μας είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού προς όφελος των κάτοικων και του νησιού μας.
Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών αλλά και η βελτίωση των υπαρχουσών. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητη η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου στο Βίντσι και του γηπέδου στη Στενή. Επίσης πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα προσθήκης στεγάστρου στο ανοικτό στον Άγιο Γρηγόρη.
Αναγκαία είναι η βελτίωση του κανονισμού λειτουργίας του κλειστού, με τα πραγματικά πλέον δεδομένα από την ως τώρα χρήση του.

Πρέπει ακόμη να προχωρήσουν οι μελέτες για νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού όπως και κολυμβητηρίου κοντά στο κλειστό, το οποίο έχει ήδη χωροθετηθεί στο σχέδιο πόλης.
Ο Δήμος χρειάζεται να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, το υπουργείο αθλητισμού, την περιφέρεια αλλά και όλα τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία και να δημιουργήσει και να λειτουργήσει γραφείο αθλητισμού, με τη συμμετοχή και των συλλόγων.
Οι διαδικασίες επιχορήγησης των αθλητικών σωματίων και των εκδηλώσεών τους πρέπει να αποκτήσουν πλήρη διαφάνεια και να γίνονται ανάλογα με τα κριτήρια που θα μπαίνουν στην αρχή κάθε χρονιάς.
Αξίζει να δημιουργηθούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού, σε επίπεδο γειτονιάς ή χωριού, με την αξιοποίηση των μικρών εγκαταστάσεων της πόλης και των χωριών. Πχ. το γηπεδάκι στο «Μύλο» ή τα γηπεδάκια μπάσκετ των χωριών. Σε αυτά θα μπορούσαν να μπουν και όργανα γυμναστικής για την άθληση όλων των πολιτών.
Άλλες προτάσεις μας είναι:
  • Η δημιουργία προγραμμάτων αθλητισμού για ειδικές κατηγορίες πολιτών, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ.
  • Η παροχή δυνατότητας ελεύθερης χρήσης και άθλησης των πολιτών σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Η υποστήριξη από τον δήμο, αδιακρίτως, των αγώνων τρεξίματος και των ορεινών αγώνων τρεξίματος, που είναι ήδη γνωστοί, χαρακτηρίζονται για την μαζικότητα τους και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου